השמנת יתר היא בין הבעיות הבריאותיות השכיחות והמזיקות ביותר שישנן. התחלואות הנלוות להשמנת היתר רבות ומגוונות וכוללות בין היתר מחלות לב וכלי דם, בעיות אורתופדיות, בעיות נוירולוגיות, סוכרת סוג 2 ועוד. נכון להיום קופות החולים בישראל מציעות מגוון רחב של טיפולים למבוטחים שלהן הסובלים מהשמנת יתר על מנת לתרום לבריאותם. במאמר שלפניכם נפרט אודות הטיפולים המוצעים בשתיים מקופות החולים השונות. לקבלת מידע נוסף, פנו למוקד השירות של קופת החולים שבה אתם מבוטחים.
מהם תנאי הזכאות לשירותי תזונה ודיאטה בקופת חולים מכבי?
כל חברי קופת החולים מכבי זכאים לטיפול תזונתי בשל השמנת יתר אצל הדיאטנים והדיאטניות של קופת החולים. אנשי המקצוע של מכבי מספקים ייעוץ בנושא דיאטה ותזונה, מעניקים ליווי אישי ובונים תכניות תזונתיות פרטניות בהתאם למצבו הרפואי ולאורח חייו של המטופל. חברי הקופה שהינם בעלי אבחנה רפואית כזו או אחרת שמצדיקה טיפול תזונתי, יקבלו את הטיפול בהפניית רופא, בעלות של היטל רבעוני. ביתר המקרים ישנה אפשרות לפנות לייעוץ תזונתי בתשלום לפי תעריף מוזל.
חולי סוכרת לעומת זאת, יכולים להגיע לפגישת ייעוץ דיאטני גם ללא הפנייה של רופא. מספר הטיפולים שיקבלו ייקבע בהתאם לאבחנה הרפואית, כשלכול אבחנה ואבחנה מוקצה מספר מסוים וקבוע מראש של טיפולים. חולי הסוכרת זכאים לטיפול בתמורה לתשלום השתתפות עצמית על סך 28 שקלים בלבד: התשלום יבוצע באופן חד פעמי עבור כל הביקורים בשלושת החודשים שלאחר התשלום.
מבוטחים שלא הופנו לטיפול תזונתי בשל בעיה רפואית ומבוטחים שסיימו את מכסת המפגשים (אליהם הופנו בשל בעיה רפואית) אך מעוניינים להמשיך בטיפול, יכולים לפנות לטיפול תזונתי בתשלום: עלות הפגישה הראשונה היא 105 שקלים וכל פגישה נוספת תעלה 60 שקלים בלבד. זכרו כי ישנו מגוון רחב ביותר של מצבים רפואיים שמצדיקים הפנייה לטיפול תזונתי כשבין השאר מדובר בבעיות גסטרו, יתר לחץ דם, מחלות לב, השמנה קיצונית (BMI>30), סוכרת ועוד. אי לכך מומלץ לברר האם אתם זכאים לטיפול בעלות של היטל רבעוני.
אילו שירותי תזונה ודיאטה מוצעים בקופת חולים כללית?
בקופת חולים כללית זכאים מבוטחים בעלי הצדקה רפואית לטיפול תזונתי בתשלום של 22 שקלים לרבעון בלבד. כדי ליהנות מהטיפול יש להצטייד בהפניה מרופא המשפחה או הרופא המטפל. הזכאות לטיפול בעלות זו שמורה בין היתר למבוטחים הבאים:
- בעלי BMI<20
- בעלי BMI=30 או BMI>30
- מבוטחים שחוו ירידה מהירה במשקל של לפחות 15 אחוז ממשקל
- חולים אונקולוגיים בעלי BMI<22
- בעלי BMI>27 הסובלים משני גורמי סיכון נוספים לפחות כמו תת פעילות של בלוטת התריס, אנמיה, יתר לחץ דם ועוד.
במסגרת הטיפול זכאים המבוטחים של קופת חולים כללית ל-14 פגישות עם דיאטנית קלינית בשנה הקלנדרית הראשונה. החל מהשנה השנייה ואילך, זכאים המבוטחים ל-14-7 פגישות, בתלות באבחנות הרפואיות ובמצבם התזונתי. בהתאם לצורך ובהתאם להמלצת הדיאטנית הקלינית, ישנה אפשרות לאשר אף טיפולים נוספים מעבר למכסה זו. לאחר קבלת ההפניה לטיפול התזונתי יש להתקשר למוקד השירות של כללית ולקבוע פגישת אבחון ראשונית. המוקד זמין בטלפון *2700.
מעבר לכל זה יש לציין כי השירות הדיאטני של קופת חולים כללית מציע למבוטחיו לקחת חלק בקבוצות טיפוליות ייעודיות. כך לדוגמה ניתן להירשם לסדנת "כללית דיאט" הכוללת עשרה מפגשים קבוצתיים המתקיימים במרפאות ברחבי הארץ. עלות הסדנה ללקוחות מושלם: 312 שקלים בלבד (ללקוחות שלא מבוטחים במושלם, תעלה הסדנה 390 שקלים).
- דיאטנית בקופת חולים מאוחדת
- דיאטנית בכללית
- דיאטנית קלינית בקופ"ח לאומית
- שירותי תזונה ודיאטה – תנאי הזכאות (מכבי שירותי בריאות)
- אני והדיאטנית – קופת חולים כללית
אולי יעניין אותך גם:
בדיקות קולונוסקופיה: מהי? איך נערכים לבדיקה? והיכן ניתן לעבור קולונוסקופיה?