רבים הם מטופלי קופות החולים השונות המשתמשים באופן קבוע במרשמים רפואיים חודשיים או אף באופן תכוף יותר. מרשמים רפואיים אלו דורשים חידוש פעם בפרק זמן. חידוש מרשם דיגיטלי באישור רופא דורש קביעת תור אל הרופא, פינוי זמן מיוחד לכך בלוח הזמנים האישי, הגעה אל המרפאה, המתנה בתור, שהייה אצל הרופא וחזרה לאחר מכן הבייתה.
כל הפרוצדורה הזו וודאי מוכרת לרבים מדורשי המרשמים הרפואיים. ממחקרי קופות החולים בתחום עולה כי קבלת מרשם רפואי על כל ההתניידות וההמתנה הנובעות ממנה אורכת כארבעים וחמש דקות בממוצע עבור המטופל. ארבעים וחמש דקות אלו הינן זמן יקר ומבוזבז עבור רבים מדורשי המרשמים הרפואיים וגם עבור רוב הרופאים עצמם.כמו כן, מסתבר כי יותר ממחצית מן המרשמים הרפואיים הניתנים על ידי קופות החולים הינם מרשמים רפואיים קבועים אל מטופלים מוכרים.
מרשם דיגיטלי באישור רופא החל מיוני 2011
הטכנולוגיה בימינו מאפשרת לקופות החולים להתייעל בתחומים רבים, להפחית את הבירוקרטיה והסחבת, ולשפר באופן כללי את השירות שהן מעניקות למבוטחים. לפני כמה שנים החלו להופיע שירותי זימון תורים אונליין בקופת חולים כללית, וכן שירותים כמו מכבי אונליין, מאוחדת אונליין וכן הלאה. עתה, נראה כי הטכנולוגיה תאפשר את ייעול השירות הניתן לחולים כרוניים ולאנשים הצורכים תרופות באופן קבוע.לפני הכנסת מרשמים דיגיטליים אל קופות חולים נעשה שימוש מקדים במתן מרשמים רפואיים דרך הטלפון, על ידי שירותי הבריאות של קופת חולים כללית. שירות זה היווה כמעין מקפצה עבור שירות מתן מרשמים רפואיים בצורה שאינה פנים אל פנים.
שירות המרשם הדיגיטלי הינו מהיר ויעיל בהרבה מן השירות הטלפוני משום שאינו מצריך המתנה לנציג שירות במוקד הטלפוני ואינו תלוי בדבר מלבד שימוש במחשב וברשת האינטרנט. המרשם הדיגיטלי עדיין לא נכנס רשמית אל קופות החולים, הדבר יעשה החל מחודש יוני 2011 בשירותי הבריאות של קופת חולים כללית ובשירותי הבריאות של קופת חולים מכבי. צפוי כי לאחר מכן תצטרפנה גם קופות החולים של שירותי הבריאות מאוחדת ולאומית.מרשם דיגיטלי באישור רופא – איך זה עובד?
בעידן בו הרפואה, ככל התחומים, הולכת ונעשית יותר ויותר ממוחשבת כך גם נכנס המחשוב אל שירותי הרפואה השונים. מרשם דיגיטלי באישור רופא עובד בנוסחה פשוטה ביותר לפיה יגיע המרשם הרפואי באופן ממוחשב ישירות אל בית המרקחת, שם ימתין המרשם אל המטופל אשר יקבלו עם הצגת תעודת זהות.
מטופל אשר מעוניין בקבלה של מרשם דיגיטלי יהיה צריך לפנות אל הרופא שלו בבקשה למרשם דרך האינטרנט. מרשם דיגיטלי יכול להנתן אך ורק עבור מטופלים המוכרים לרופא ואינו יכול להנתן עבור מטופלים המבקשים מרשמים רפואיים חדשים. כלומר, מרשם דיגיטלי יכול להנתן רק לאחר מתן דיאגנוזה ספציפית וברורה של הרופא המכיר את המטופל ואת ההיסטוריה הרפואית שלו. הגישה אל הרופא תעשה דרך אתרי קופות החולים דרכם תועברנה בקשות המטופלים אל הרופאים.מערכות מידע ביומטריות
המרשם הדיגיטלי מקבל את תוקפו רק לאחר חתימתו של הרופא עליו. בכדי להקל את פרוצדורת החתימה הכניסו קופות החולים שירותי מערכות מידע מיוחדים של טביעת אצבע ביומטרית בעזרתה יוכלו הרופאים לחתום בקלות על המרשמים הרפואיים. לאחר חתימת הרופא מועבר המרשם אל בתי המרקחת שם הוא מחכה למטופל.
בבתי המרקחת יוצבו מאגרי ממוחשבים חדשים של מרשמים דיגטליים אשר יחכו למטופלים אשר יבואו לאסוף אותם ואת התרופות הרשומות בהם.מרשם דיגיטלי באישור רופא – חיסכון ומרוצות
שירות המרשם הדיגיטלי יחסוך שעות עבודה מרובות למטופלים המתרוצצים בין קופות החולים ובתי המרקחת כדי לקבל את התרופות ועבור הרופאים המבלים שעות רבות במתן מרשמים למטופלים אלו. חסכון שעות עבודה זה נאמד גם בחיסכון כספי של עשרות מיליוני שקלים בשנה.
שירות המרשם הדיגיטלי הינו שירות בטוח לשימוש אשר קדמה לו תוכנית הרצה אשר בדקה את יעילותו ורמת המרוצות ממנו מצד הרופאים, המטופלים ובתי המרקחת. מתוכנית ההרצה לפרוייקט נראה כי רמת המרוצות גבוהה וכי פרוייקט המרשם הדיגיטלי עשוי לקצור הצלחה מרובה בתחום שירותי הבריאות.
מגניב לאללה
האפליקציה הזאת מאוד עוזרת לרופאים, בזה שהיא מפחיתה מהעומס וניתן להקדיש מספיק זמן לכל ממטופל.