אין ספק שהיה מדובר בלידה קשה וארוכה במיוחד, אך באביב 2011 נחתם הסכם בין מדינת ישראל לבין אסותא אשדוד בע"מ, הסכם להקמתו והפעלתו של בית חולים ראשון בעיר אשדוד.
הקמת בית החולים צפויה להסתיים בשנת 2017, והדבר יהווה למעשה את החלק היישומי של חוק "בית חולים באשדוד" משנת 2002 אשר קבע כי בעיר אשדוד יוקם בית חולים כללי בהיקף של 300 מיטות לפחות.
ניסיון המניעה של פקידי משרד האוצר
עד סוף שנת 2008, פקידים העובדים באוצר הצליחו לסכל את החוק להקמת בית חולים בעיר אשדוד, שעבר עוד בשנת 2002. באשדוד מתגוררים למעלה מ-200,000 תושבים ועד כה העיר לא זכתה לבית חולים משלה, בעיקר מסיבות הנובעות משיקולי יעילות כלכלית. כך נוצר מצב שבו חולים המתגוררים באשדוד נאלצו לנסוע אל מחוץ לעיר, גם במצבי חירום.הקמת בית החולים באיחור
לאחר מאבק ממושך, נציגי משרד האוצר הכריזו על מכרז להקמת בית חולים באשדוד בשנת 2009, כאשר בית החולים היה אמור להתחיל ולהיבנות באפריל 2009.
בית החולים באשדוד אמור היה להיבנות על קרקע אשר נמצאת בבעלות מנהל מקרקעי ישראל, על שטח של שבעים דונם במזרח העיר. היזם הנבחר באמצעות המכרז מחויב לתכנן, לבנות, לתפעל ולממן את בית החולים, באופו שישרת כראוי את צרכיו של הציבור ויעמוד בדרישות ובתקנים של משרד הבריאות.המכרז התקדם באיטיות, עד שלבסוף שלוש החברות המתמודדות עברו את שלב המיון המוקדם – אסותא, "מור" המכון למידע רפואי, וקריה רפואית אשדוד.
מה יכלול בית החולים באשדוד?
בבית החולים באשדוד יוקמו כל המחלקות הנחוצות להפעלתו של בית חולים ציבורי: חדר מיון, מחלקת ילדים, מחלקה אורטופדית, מחלקת יולדות, מחלקות פנימיות ועוד.היזם הזוכה במכרז מתחייב להקים את בית החולים באשדוד, וכמו כן להפעילו תוך חמש שנים ממועד הזכייה במכרז. בנוסף לכך, היזם יוכל להפעיל שירותי רפואה פרטיים בהיקף נרחב של עד 25% מסך ההכנסות השנתיות, בדומה לבתי חולים כמו שערי צדק והדסה.
התנגדות מצד מנהלי בתי החולים
בשנת 2008 התגלתה אופוזיציה מפתיעה לבניית בית החולים באשדוד. כמה ממנהלי בתי החולים המובילים במדינה החליטו לכתוב מכתב לשר הבריאות, בו טענו כי הקמת בית חולים באשדוד תהווה בכייה לדורות. במכתב הסבירו מנהלי בתי החולים כי לבית חולים באשדוד אין מקום והצדקה קיומית בזמן שקיים וויכוח תקציבי מתמיד בנוגע למיטות אשפוז והקמת יחידות חדשות. "מאין יבוא הכסף לבית חולים חדש?"המנהלים טענו בנוסף כי בית חולים נוסף יחריף את המחסור החמור ברופאים ואחיות ויגרום לתחרות לא הוגנת על כוח אדם, בכך שימשוך כוחות רפואה אשר מפעילים את בתי החולים סביב אשדוד באמצעות הסכמים מנוגדים ולא תואמים להסכמי שכר המקובלים במערכת הציבורית.
בסופו של דבר, לאחר תלאות רבות ומגוונות, בתום מאי 2011 חתמו משרד האוצר וחברת אסותא, אשר זכתה במכרז, על הקמת בית חולים חדש באשדוד. פרופסור אהוד קוקיה, מנכ"ל מכבי שירותי בריאות, אשר אסותא נמצאת בבעלותם, הכריז כי מבקרי בית החולים החדש ייהנו מהטכנולוגיה המתקדמת ביותר. כל זאת לצד צוות מקצועי, מיומן ומנוסה מן השורה הראשונה אשר יעניק לתושבי העיר אשדוד את השרות האיכותי ביותר. הרופאים אשר יועסקו בבית החולים יהיו בקשר מתמיד עם שאר הרופאים המשרתים בעיר. בדרך זו, המטופלים עתידים ליהנות מקשר מקסימאלי בין הרופאים בקופות החולים השונות לבין הרופאים בבית החולים.אין ספק שהיה מדובר בלידה קשה וארוכה במיוחד, אך באביב 2011 נחתם הסכם בין מדינת ישראל לבין אסותא אשדוד בע"מ הסכם להקמתו והפעלתו של בית חולים ראשון בעיר אשדוד.
הקמת בית החולים צפויה להסתיים בשנת 2017, והדבר יהווה למעשה את החלק היישומי של חוק בית חולים באשדוד משנת 2002 אשר קבע כי בעיר אשדוד יוקם בית חולים כללי בהיקף של שלוש מאות מיטות לפחות.
ניסיון המניעה של פקידי משרד האוצר
עד סוף שנת 2008, פקידים העובדים באוצר הצליחו לסכל את החוק להקמת בית חולים בעיר אשדוד, שעבר עוד בשנת 2002. באשדוד מתגוררים למעלה מ-200,000 תושבים ועד כה העיר לא זכתה לבית חולים משלה, בעיקר מסיבות הנובעות משיקולי יעילות כלכלית. כך נוצר מצב שבו חולים המתגוררים באשדוד נאלצו לנסוע אל מחוץ לעיר, גם במצבי חירום.
הקמת בית החולים באיחור
לאחר מאבק ממושך, נציגי משרד האוצר הכריזו על מכרז להקמת בית חולים באשדוד בשנת 2009, כאשר בית החולים היה אמור להתחיל ולהיבנות באפריל 2009.
בית החולים באשדוד אמור היה להיבנות על קרקע אשר נמצאת בבעלות מנהל מקרקעי ישראל, על שטח של שבעים דונם במזרח אשדוד. היזם הנבחר באמצעות המכרז מחויב לתכנן, לבנות, לתפעל ולממן את בית החולים, באופו שישרת כראוי את צרכיו של הציבור ויעמוד בדרישות ובתקנים של משרד הבריאות.
המכרז התקדם באיטיות, עד שלבסוף שלוש החברות המתמודדות עברו את שלב המיון המוקדם – אסותא, "מור" המכון למידע רפואי, וקריה רפואית אשדוד.
מה יכלול בית החולים באשדוד?
בבית החולים באשדוד יוקמו כל המחלקות הנחוצות להפעלתו של בית חולים ציבורי: חדר מיון, מחלקת ילדים, מחלקה אורטופדית, מחלקת יולדות, מחלקות פנימיות ועוד.
היזם הזוכה במכרז מתחייב להקים את בית החולים באשדוד, וכמו כן להפעילו תוך חמש שנים ממועד הזכייה במכרז. בנוסף לכך, היזם יוכל להפעיל שירותי רפואה פרטיים בהיקף נרחב של עד 25% מסך ההכנסות השנתיות, בדומה לבתי חולים כמו שערי צדק והדסה.
התנגדות מצד מנהלי בתי החולים
בשנת 2008 התגלתה אופוזיציה מפתיעה לבניית בית החולים באשדוד. כמה ממנהלי בתי החולים המובילים במדינה החליטו לכתוב מכתב לשר הבריאות, בו טענו כי הקמת בית חולים באשדוד תהווה בכייה לדורות. במכתב הסבירו מנהלי בתי החולים כי לבית חולים באשדוד אין מקום והצדקה קיומית בזמן שקיים וויכוח תקציבי מתמיד בנוגע למיטות אשפוז והקמת יחידות חדשות. "מאין יבוא הכסף לבית חולים חדש?"
המנהלים טענו בנוסף כי בית חולים נוסף יחריף את המחסור החמור ברופאים ואחיות ויגרום לתחרות לא הוגנת על כוח אדם, בכך שימשוך כוחות רפואה אשר מפעילים את בתי החולים סביב אשדוד באמצעות הסכמים מנוגדים ולא תואמים להסכמי שכר המקובלים במערכת הציבורית.
בסופו של דבר, לאחר תלאות רבות ומגוונות, בתום מאי 2011 חתמו משרד האוצר וחברת אסותא, אשר זכתה במכרז, על הקמת בית חולים חדש באשדוד.
פרופסור אהוד קוקיה, מנכ"ל מכבי שירותי בריאות, אשר אסותא נמצאת בבעלותם, הכריז כי מבקרי בית החולים החדש ייהנו מהטכנולוגיה המתקדמת ביותר. כל זאת לצד צוות מקצועי, מיומן ומנוסה מן השורה הראשונה אשר יעניק לתושבי העיר אשדוד את השרות האיכותי ביותר.
הרופאים אשר יועסקו בבית החולים יהיו בקשר מתמיד עם שאר הרופאים המשרתים בעיר. בדרך זו, המטופלים עתידים ליהנות מקשר מקסימאלי בין הרופאים בקופות החולים השונות לבין הרופאים בבית החולים.