נושא הרפואה הציבורית בישראל נמצא בכותרות באופן קבוע, אולם עם כל הכבוד, הוויכוחים השונים משכיחים עובדה חשובה מאד – מערכת הבריאות בישראל נחשבת למובילה בסטנדרטים בינלאומיים, עם רשת רחבה של בתי חולים.
גם אם סביר להניח שהתמורות שחווה מערכת זו בתחילת העשור השני של שנות האלפיים ישנו אותה באופן דרסטי, דבר אחד ברור: בתי החולים בישראל פועלים על מנת להעניק מענה רפואי הולם לכל אוכלוסיית המדינה.על מערכת הבריאות בישראל
באופן כללי, מערכת הבריאות בישראל כוללת מספר ארגונים גדולים אשר מפעילים שירותי בריאות. רוב הגופים הללו הינם ציבוריים, קרי, הם פועלים בעזרת מימון של המדינה והאזרח הקטן, באמצעות מסים.
המערכת מדורגת בחלק העליון של טבלת הרפואה העולמית, עם לא מעט הישגים שנרשמו לזכותה בתחומים הנוגעים לרפואה, למחקר, לשיפור הנגישות לנכים ועוד.בתי החולים בארץ
כיום, קיימים בישראל עשרות בתי חולים, אשר פזורים מקרית שמונה בצפון, ועד אילת בדרום, מרביתם ממוקמים באזור המרכז. חלק ממוסדות אלה נועדים להעניק שירות כללי לציבור, בעוד אחרים מתמקדים בעצם הווייתם בפן מסוים של הרפואה. לנוחיותכם, באתר חברה תוכלו לבצע איתור וחיפוש של כל בית חולים.
כמעט בכל המקרים, שייכים בתי החולים הכלליים למדינת ישראל, כאשר תפעולם ותקצובם נעשה על ידי משרד הבריאות. קופת החולים הגדולה בישראל, "שירותי בריאות כללית", משחקת אף היא תפקיד חשוב בבעלות על בתי החולים, וברשותה אחדים מבתי החולים המרכזיים ביותר בארץ.בתי החולים המרכזיים
בין בתי החולים המרכזיים אשר נמצאים בבעלותה של מדינת ישראל, ניתן למנות את המרכז הרפואי על שם חיים שיבא, "תל השומר", המרכז הרפואי תל אביב על שם סוראסקי, הקריה הרפואית לבריאות האדם "רמב"ם" בחיפה, המרכז הרפואי אסף הרופא בצריפין, המרכז הרפואי על שם ברזילי באשקלון, המרכז הרפואי זיו בצפת, בית החולים לגליל המערבי בנהריה ועוד.
באשר לבתי החולים המרכזיים שבבעלות קופת חולים כללית, הרי שהם כוללים את המרכז הרפואי רבין בפתח תקווה, המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה בבאר שבע, מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל, המרכז הרפואי כרמל, בית חולים העמק בעפולה, המרכז הרפואי קפלן, בית החולים השיקומי לווינשטיין וכן הלאה.המרכז הרפואי הדסה, המרכז הרפואי שערי צדק, בית החולים לניאדו בחיפה, ובית החולים אסותא, הם חלק מבתי החולים המרכזיים אשר נמצאים בבעלות פרטית או בבעלות של אחת מקופות החולים האחרות בארץ. חברת אסותא תהיה גם זו אשר תקים את בית החולים החדש באשדוד, אשר בנייתו צפוייה להסתיים בשנת 2017.
בתי חולים לאוכלוסיות ספציפיות
מרבית בתי החולים שהוזכרו עד כה מטפלים במגוון רחב של בעיות ונושאים רפואיים. בכל אחד מהם ניתן למצוא מחלקות, אגפים, מרפאות חוץ ומומחים מכל ענפי הרפואה. עם זאת, יש לזכור שלא מעט מבתי החולים בישראל מוגבלים מלכתחילה לתחומים ספציפיים ברפואה. לרוב, אגב, המשמעות של עובדה זו היא מומחיות מקסימלית בתחום הנדון.קיימים בישראל לא מעט בתי חולים שיקומיים, מאות בתי חולים סיעודיים, מרכזים גריאטריים לגיל המבוגר, בתי יולדות, בתי חולים לאוכלוסיות ספציפיות וכן הלאה.
כך, במקרים קיצוניים הנוגעים לתחומים אלה, מפנים המרפאות ובתי החולים השונים את המטופלים שלהן להמשך טיפול מקצועי ויסודי יותר, כאשר מרבית המוסדות הללו גם מציעים אשפוז ושהות לטווחים ארוכים ביותר. כשמתבוננים על רשימה עצומה זו של בתי חולים בישראל, נותר רק לקוות כי על אף המכשולים להם אנו עדים במהלך השנים ניתן יהיה להחזיר את הרפואה למסלולה הנכון. מסלול זה כולל דאגה לאזרח וטיפול רפואי מהרמה הגבוהה ביותר בעולם. הרי בתי חולים לא קיימים כדי להיות מיותמים, נכון?