תינוק קטנטן הצטרף למשפחה לאחרונה? מזל טוב. זה הזמן לדאוג לרשום אותו לאחת מקופות החולים, כדי לוודא שיקבל את כל השירותים שמגיעים לו מרגע הלידה ואילך. כשמדובר בתינוקות, ובקטינים בכלל, כדי שיהיו חברים בקופת חולים מסוימת, על אחד מהוריהם להיות מבוטח באותה הקופה.
נכון להיום, משויך התינוק באופן אוטומטי על ידי המוסד לביטוח לאומי לקופת החולים של ה"הורה הרשום". במידה וה"הורה הרשום" בביטוח הלאומי זו האם, ישויך התינוק לאותו הקופה שבה היא חברה. במידה וה"הורה הרשום" הוא האב, ישויך התינוק לקופה שאליה משויך האב.כיצד זה נעשה?
כדי לרשום את התינוק כמבוטח באחת הקופות – "רישום יילוד", יש להעביר לקופה הרלוונטית טופס שחרור מבית החולים או תעודת לידה. לזה יש לצרף צילום של תעודת הזהות של האם. כשמדובר בתינוק עד גיל 6 חודשים, המעבר בין הקופות השונות, מתבצע באופן אוטומטי. במידה ומדובר בתינוק מעל לגיל 6 חודשים, ניתן לבצע את המעבר מקופת חולים אחת לשנייה בכל חודשיים ובמועדי המעבר, שנקבעו על ידי הקופות הרלוונטיות.
את ההרשמה באחת הקופות ניתן לבצע במספר דרכים: אפשר לעשות זאת ישירות דרך אתר הקופה שאליה מעוניינים להירשם, ניתן לעשות זאת על ידי פנייה ישירה לרופא הילדים, אפשרי לבצע את ההרשמה דרך סניף הדואר או במרכז הרפואי של הקופה. לאחר השלמת ההרשמה ובתוך 30 יום, ישלח לבית ההורים כרטיס מגנטי, אותו יש להציג כדי ליהנות משירותים מסוימים.מעבר לכך, ניתן לרשום את התינוק למסלול הביטוח המשלים של אותה הקופה גם אם הוריו אינם רשומים למסלול זה. במידה וההורים רשומים, ייהנה התינוק מכל הזכאויות המגיעות להוריו ובתנאי שבוצעה הרשמתו בתוך 6 חודשים מרגע לידתו. במידה ומדובר בתינוקות שנולדו בחו"ל, יש להסדיר את הרשמתם במשרד הפנים לצורך קבלת מספר זהות.
חשוב לדעת
ביקור בטיפת חלב לצורך בדיקות שונות או חיסונים איננו מצריך כרטיס קופת חולים. הדבר רלוונטי גם לביקורו הראשון של התינוק אצל רופא הילדים, שאליו, וכדי להמשיך וליהנות משאר השירותים, יש להגיע עם מכתב שחרור מבית החולים ומכתב סיכום בדיקת הרופא בבית החולים שבו הוא נולד (על המכתב לכלול את מספר תעודת הזהות של התינוק).