בקופת חולים מאוחדת יודעים עד כמה נחוץ לאישה ההרה קורס מקיף, המעניק לה ידע ויכולת שליטה על מה שיתרחש ברגע הלידה ואף זמן מה לפניו אחריו.
בית החולים, שנתפס כמקום של מחלה ולא של בריאות, הופך למעשה לפתח הכניסה לחיים החדשים והקורס מסייע בהכנה הנכונה לרגע הגדול.עבור לקוחות הקופה ישנה אפשרות להזמין מקום בקורסים להכנה לקראת הלידה בכל רחבי הארץ, בהתאם לאזור המגורים וללא התניות מוקדמות. את הקורסים ניתן לעבור במסגרת הקופה עצמה, אצל נותני שירותים חיצוניים וכן במסגרת בתי חולים של הרפואה הציבורית במידת הצורך.
לבד או ביחד
קורס הכנה ללידה בקופת חולים מאוחדת מתאים לכל יולדת, בין אם זהו הריונה הראשון ובין אם לאו. אל הקורס ניתן להגיע לבד, אך בהחלט מומלץ להגיע ביחד עם בן הזוג. ישנה אפשרות להגיע עם מלווה אחר, במידה ומעוניינים.עבור מרבית הזוגות המגיעים לקורס ביחד, יש בכך כדי להפחית את רמות המתח ואי הוודאות ואפילו לסייע בהידוק הקשר בתקופה חשובה ומיוחדת זאת, הסמוכה כל כך לסיומו של ההריון.
בפרסומיה הרשמיים של קופת חולים מאוחדת ממליצים להתחיל בקורס הכנה ללידה מהשבוע העשרים ושמונה להריון. ראוי לציין שישנם מרכזים רפואיים שבהם ניתן להירשם לקורס הכנה מסוג זה גם במועד מוקדם יותר.קצר ואפקטיבי
קורס הכנה ללידה שאותו מציעים בקופת חולים מאוחדת מבוסס על כמה פגישות, לא מאוד ארוכות, הנערכות במשך תקופה של חודש וחצי. כל מפגש הינו בן כשעה וחצי ולעיתים מעט יותר מכך. הקורס מבוסס על מתכונת מסודרת, אך משאירים זמן גם לשאלות של המשתתפות.
במהלך הקורס הקצר אך האפקטיבי הזה מקבלים מידע בעל פה, לעיתים גם נעזרים במידע כתוב, במצגות, בסרטונים וכן בדגמים המסייעים להמחשה. נערכות גם הדגמות בסיוע המשתתפים ותרגול של נשימה נכונה וטכניקות הרפיה. על מנת להירשם לאחד הקורסים הקרובים, כדי לברר מועדים ומחירים יש לפנות למוקד הקופה, בטלפון או באינטרנט.מהלך הקורס
קורס הכנה ללידה מועבר על ידי נשות מקצוע, בדרך כלל מילדות מוסמכות עם ניסיון בהנחיית קבוצות והדרכה. לא מדובר במדריכות בעלות ידע תיאורטי בלבד כי אם במיילדות פעילות, בדרך כלל, שמכירות את כל המצבים, את כל החששות ואת כל השאלות.
ההשתתפות בקורס מקנה גם כלים מעשיים וגם ידע של נהלים וכללים שמסייעים לשמור על רוגע בכל הזמן החל ברגע של הופעת הצירים, דרך ירידת המים וכלה ברגעי הלידה עצמם. בנוסף, מקבלים גם עצות והסברים על הדרך הנכונה שבה מומלץ לנהוג בשעות הראשונות של החזרה הביתה, בימים הראשונים וכן על משמעות הפניה למרכזי בריאות כגון טיפות חלב, מרפאות האם והילד וכדומה.עיקרי הקורס נסובים סביב:
- איך מתנהלת הלידה – מקבלים הסבר על השלבים השונים שצפויים בלידה תקינה ומהן דרכי ההתמודדות במידה שיש עיכוב וצריך זירוז.
- מה עושים על מנת להפחית את כאבי הלידה – אפשר כמובן להיעזר במשככי כאבים (רק אלו שמותרים לאחר הלידה ורק לאחר התייעצות עם הרופא המטפל!) אך יש גם דרכים אחרות כגון טכניקות של הרגעה, נשימה נכונה, עיסוי פרינאום.
- מתי יש צורך בהתערבות – לידת ואקום, ניתוח קיסרי לא מתוכנן, מה עושים במקרה של לידת עכוז.
- מהן הפרוצדורות שיש לקיים במהלך הלידה ולפניה – איך נראה חדר לידה, למי פונים מיד כשמגיעים, מה המשמעות של דולה או ליווי של בן זוג בזמן הלידה ועוד.