מחפשים שירותי מיון? צריכים לגשת למיון באופן בהול?בזמני חירום כל אדם רשאי לפנות לשירותי מיון מבלי צורך בהפניה של רופא. מהן אפשרויות המימון ואילו שירותים רפואיים כלולים בחדר המיון
על פי נתוני משרד הבריאות, בישראל יש כיום כשלושים חדרי מיון בבתי החולים השונים. על פי חוק, זכאים תושבי מדינת ישראל לקבל שירותים רפואיים מגוונים הנקבעים בסל הבריאות.
בין השאר, לצד שירותים רבים שניתנים על ידי קופות החולים השונות, זכאים המבוטחים לפנות במקרים מסוימים לחדר מיון.חדר מיון, שמכונה כיום גם מרכז לרפואה דחופה, עשוי במקרים מסוימים לגבות תשלום בגין הביקור וזאת, בהתאם לקבוע בחוק. ישנם מצבים שבהם הביקור לא כרוך בתשלום ולעיתים יש צורך בתשלום חלקי בלבד.
חשיבות חדר המיון
לפני שנסביר אילו שירותים ניתן לקבל בחדר המיון ראוי להסביר תחילה בכמה מילים על החשיבות שלו בתוך הקונספט הרחב של בית החולים. לחדר המיון מגיעים מטופלים במצבים שונים. חלק מאותם המטופלים מגיע בצורה מסודרת, עם הפניה, בעוד שאחרים מגיעים במצבי חירום שונים, ללא הפניה ולעיתים גם במצב של חוסר הכרה או במצבי סיכון חיים.חדר המיון פועל על פי רוב באווירה שונה מזו שמתנהלת במחלקות אחרות. העומס הוא רב, הלחץ גדול, לעיתים גם הבלבול של הפונה ושל מלוויו. עם זאת, הצוות המקצועי במידה רבה הוא בעל מיומנויות מיוחדות, בין היתר בהתמודדות עם מצבים של רפואת חירום. הצוות כולל לרוב רופאים בהתמחויות שונות וכן אחיות ייעודיות וצוות עזר.
נתונים סטטיסטיים מגלים שכשליש מהפניות לחדר המיון אינן מוצדקות. ההבנה שלחדר המיון יש להגיע בתאום מראש (עם הפניה של קופות החולים) או רק במצבים שבהם קיים חשש לאירוע משמעותי מבחינה רפואית, חשובה מאוד. לא פחות חשוב מכך להכיר גם אופציות נוספות כגון מוקדי רפואת לילה או הזמנת רופא הביתה כחלופות אפשריות לפניה לחדר המיון.אילו שירותים מקבלים בחדר מיון?
בחדר המיון מקבלים סוגים שונים של שירותים, הנגזרים ממצבו של כל פונה ופונה. בין השירותים השונים ניתן למצוא:
- טיפול בנשים הרות וביולדות – לעיתים הדבר נעשה בחדר מיון נפרד לנשים.
- טיפול בילדים ופעוטות במצבים שונים כגון עלית חום משמעותית, שאיפת גוף זר. לעיתים קיים חדר מיון מיוחד לילדים.
- טיפול במקרים של פציעות קשות עקב תאונות דרכים, חבלות, טביעה, נפילה, אובדן הכרה.
- טיפול במצבים רפואיים חמורים על רקע לבבי, מקרי שבץ ועוד.
שירות רפואי בשעות הלילה
בין המטרות של חדרי המיון השונים ניתן למצוא את האפשרות לקבל מענה בשעות הלילה, כאשר לא קיימת אפשרות לקבל מענה מתאים באמצעות קופות החולים. יש לקחת בחשבון שמי שמגיע ללא הצדקה רפואית, ביום ובלילה, יישא בעלויות משני סוגים.
הסוג הראשון הוא אגרת חדר מיון והסוג השני הוא עלות הטיפול הרפואי. עם זאת, במידה ומגיעים בשעות הלילה המאוחרות, החל משעה אחת לפנות בוקר ועד שש לפנות בוקר, ישנו חיוב בתשלום עבור פניות ללא הצדקה רק עד גובה אגרת חדר מיון (ולא בגין ביצוע בדיקות, למשל).