פסוריאזיס הינה מחלה עור המופיעה כקשקשת כסופה, או כנגעים אדומים ומגרדים, לרוב במרפקים ובברכיים אך לעתים באזורים נוספים בגוף. המחלה אינה מדבקת אך נראה כי יש בה מרכיב תורשתי.
הטיפול במחלה אינו מרפא כליל אולם הוא בהחלט מסייע בהפחתת התסמינים ומביא להקלה. קיימות מספר אפשרויות שונות לטיפול בפסוריאזיס; טיפול באמצעות משחות שונות, כדורים לבליעה, חשיפה לשמש בים המלח, או טיפול באמצעות פוטותרפיה.טיפולים אלו כרוכים בעלויות גבוהות, הן עבור השוהים בים המלח, והן עבור חולים הבוחרים בשיטות הטיפול האחרות. לפכיך, משרד הבריאות הכניס טיפולים אלו למסגרת סל הבריאות הממלכתי.
השתתפות קופות החולים
טיפול בים המלח
כדי שהחשיפה לשמש תהיה יעילה, על החולה לשהות בים המלח לפחות עשרה ימים, ורצוי שישהה ארבעה שבועות. קופות החולים משתתפות ב-70% מעלות השהות במלון בים המלח עבור החולה, וכן 50% מהעלות עבור מלווה לחולה קטין, וזאת עד לתקרה של 40 יום בשנה.באופן דומה, חולה המעוניין לשכור דירה בים המלח, יקבל מימון עבור השכירות. לחילופין, חולים המעדיפים להגיע לים המלח מידי יום, אך לא לישון שם, זכאים לקבל סיוע במימון הנסיעות, עד לגובה ההחזר לשוהים במלון. על החולה להציג הוכחה כי הגיע לים המלח במשך עשרה ימים רצופים לפחות.
טיפול במתקנים סולאריים
חולים, שאינם מעוניינים להגיע לטיפול בים המלח, יכולים לקבל טיפול דומה באמצעות מתקנים סולאריים. טיפולים אלו מתבצעים בבית חולים או במכונים שונים. קופות החולים מסייעות במימון של עד 30 טיפולים כאלו בשנה. גובה המימון הוא 80% מעלות הטיפול, והסכום המקסימלי משתנה מעת לעת.טיפול בפוטותרפיה
טיפולי הפוטותרפיה כוללים מריחת המטופל במשחת זפת, ולאחר מכן חשיפה לקרניUVB באמצעות מכשירים מיוחדים. טיפולים אלו מתבצעים לרוב באשפוז מלא ולעתים באשפוז יום. משך בטיפול הוא ארבעה שבועות, ולרוב מושגת הקלה משמעותית לאחר 30 טיפולים בשנה.
קופות החולים מעניקות מימון מלא עבור טיפולים אלו, עד ל-30 טיפולים בשנה.על המטופל לבחור אחת משתי שיטות הטיפול; חשיפה לשמש בים המלח או טיפול באמצעות פוטותרפיה. לא יינתן מימון עבור שני הטיפולים במקביל.
טיפול תרופתי
בנוסף לטיפול באמצעות חשיפה לשמש או לקרניUVB בפוטותרפיה, התפתחה שיטת טיפול המכונה PUVA, לפי שיטה זו על המטופל לבלוע כדור בשם פסוראלן, חצי שעה לפני החשיפה לשמש או לפני התחלת טיפול הפוטותרפיה. כדור זה מגביר את השפעת הטיפול ומסייע בהשגת הקלה משמעותית במחלה.כמו כן, בטיפול בפסוריאזיס נעשה שימוש במשחות שונות. משחות על בסיס ויטמיןD המיועדות למקרים קלים יותר. ומשחות על בסיס ויטמיןA המסייעות במקרים קשים בהם טיפולי בפוטותרפיה והחשיפה לשמש אינם יעילים.
קופות החולים מעניקות מימון חלקי או מלא, עבור המשחות והכדורים למחלת הפסוריאזיס. בכדי לדעת מהו גובה ההשתתפות הספציפי, יש לפנות לקופת החולים.